Stranka HSP dr. Ante Starčević priopćila je da će, kao dio buduće Vlade Domoljubne koalicije, tražiti poništenje ugovora o najmu prostora u Zagreb Toweru koji uvelike opterećuje proračun RH.
Njihovo priopćenje koje potpisuje član Predsjedništva HSP AS prof.dr.sc. Jozo Rogošić prenosimo u cijelosti:

Nakon što je pune tri i pol godine Kukuriku Vlada na čelu sa Zoranom Milanovićem izvlačila i posljednje kune iz osiromašenih Hrvatskih obitelji, proteklih nekoliko mjeseci svjedoci smo ponašanja novog ekstremnog ponašanja koje podsjeća na pomahnitalog Djeda Božićnjaka koji dijeli darove koje nema, a sve kako bi se dobio pokoji politički poen uoči nadolazećih izbora. To potvrđuje i sinkronizirano djelovanje između jednog od najodanijih Milanovićevih ministra Mihaela Zmajlovića, koji je po uzoru na šefa krenuo u kupovinu političkih poena i njegovog nalogodavca Milanovića. I dok se Milanovićev predizborni program temelji na vaučeru od 200 kuna za električnu energiju, Zmajlović igra na kartu sufinanciranja kupnje kućanskih aparata u visini od 800 kuna za 10-tak tisuća takvih uređaja.

Kako se ministar Zmajlović razbacuje državnim novcima dobro nam je poznato iz afere kada je sklopio
štetan Ugovor o zakupu privatnoga poslovnog prostora u Zagreb Toweru. Tim je činom ministar Zmajlović iz državnih, u skupe privatne prostore preselio četiri institucije koje se bave zaštitom prirode i okoliša: Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Državni zavod za zaštitu prirode, Agenciju za zaštitu okoliša te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Nakon ministrova preseljenja ukupan trošak najma popeo se na više od 14 milijuna kuna, čime je državni proračun dodatno opterećen za dodatnih 5 milijuna kuna.

Ministra Zmajlovića je na 22. katu tog luksuznog poslovnog nebodera dočekao ured veličine 112 m2 s dvoranom za sastanke i osobnom kupaonicom, a sve kako bi se ministar u svakome trenutku mogao osvježiti i istuširati.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša Sven Miller također na raspolaganju ima kupaonicu, a isti je prije dolaska pod okrilje Ministarstva bio direktor tvrtke Porr Hrvatska, domaće filijale austrijske kompanije koja je bila jedan od investitora izgradnje Zagreb Tower-a, a potom i član Uprave Stipić grupe koja je bila izvođač radova. Kako bi sve bilo pod velom tajne, Ugovor o najmu između Zmajlovićeva ministarstva za zaštitu okoliša i Europolis Zagreb Tower sadrži klauzulu tajnosti, pa se cijeli posao tretirao kao “tajni dokument”.

Još jedna od kontroverznih stavki Ugovora o najmu jest ona koja obvezuje Ministarstvo da najmodavcu isplatiti čak tri i pol milijuna kuna u slučaju da Europolis Zagreb Tower odluči raskinuti ugovor. Zbog afere “Zagreb Tower” bivši ravnatelj Agencije za zaštitu okoliša Neven Voća podnio je ostavku.

Prethodnici ministra Zmajlovića su zagovarali preuređenje dviju državnih zgrada u Krajiškoj ulici, koje bi prema sačinjenim proračunima bile znatno jeftinije od dugoročnog plaćanja najma. Investicija u adaptaciju prostora u Krajiškoj isplatila bi se već za nekoliko godina, a objekti bi trajno i potpuno besplatno ostali na korištenju Ministarstvu zaštite okoliša.

HSP dr. Ante Starčević kao dio buduće Vlade Domoljubne koalicije tražit će poništenje takvog štetnog
ugovora o najmu prostora u Zagreb Toweru koji uvelike opterećuje proračun RH. Otkazivanjem spomenutog Ugovora, u državnom će se proračunu uštedjeti najmanje 10 milijuna kuna. Smatramo kako će Hrvatska ostvariti sveobuhvatni dinamični razvoj i prosperitet samo ukoliko se poštenim i odgovornim pristupom štedi na svakoj rashodovnoj stavci u proračunu i ako se pokrenu razvojni projekti. Mi u HSP dr. Ante Starčević ne razbacujemo se ispraznim izjavama o moralu i poštenju, nego ćemo svojim predanim radom i poštenjem dokazati kako se voli i poštuje Hrvatska domovina.