Opći uvjeti i Uvjeti korištenja

OPĆI UVJETI

Portal Dalje.com vam omogućuje korištenje usluga i sadržaja svog portala prema niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge portala Dalje.com

Korištenjem bilo kojeg dijela portala Dalje.com te svih njegovih dijelova smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj i platformu ove web stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

UVJETI KORIŠTENJA

AUTORSKA PRAVA

Dalje.com portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja novinskih agencija, honorarnih suradnika, poslovnih ili medijskih partnera te oglašivača. Sadržaj putem komentara mogu objavljivati i registrirani korisnici kluba portala Dalje.com.

Korisnici i autori koji objave sadržaj na Dalje.com portalu dopuštaju Tomislavu Galoviću kao vlasniku portala ( brand, cms, domene, sadržaj) neograničena prava na objavu i distribuciju takvog sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) osim ako to s vlasnicima autorskih pravaj nije pisanim putem prethodno drukčije ugovoreno. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, stoga se smatra kršenjem autorskih prava portala Dalje.com i podložno je tužbi.

SADRŽAJ I USLUGE

Udruga Javno kao izdavač portala Dalje.com u dobroj vjeri i namjeri osigurava korištenje sadržaja Dalje.com portala. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaj ukoliko ne prekrše pravila korištenja.

Dalje.com zadržava pravo promjene i ukidanja bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave. Uz vlastiti sadržaj na portalu Dalje.com se nalazi i sadržaj oglašivača te linkovi na druge stranice.

Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost i Dalje.com se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na i van Dalje.com portala isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. Dalje.com ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

PRIVATNOST KORISNIKA

Dalje.com poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke iz procesa registracije, te ostale podatke o korisniku, Dalje.com neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Dalje.com može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru). Ove podatke Dalje.com koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje.

Dalje.com na portalu ima i oglasna mjesta tvrtke Google koja putem oglasnih kodova također može doći do određenih podataka o korisnicima portala dalje.com, a također isključivo u svrhu poboljšanja svog oglasnog sadržaja. Google se prilikom prikupljanja takvih podataka drži ovih Pravila o privatnosti .

Dalje.com se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila Dalje.com portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

PRAVILA PONAŠANJA

Korisnicima portala Dalje.com strogo je zabranjeno:

objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički.

objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima

lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe

svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme

prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

REGISTRACIJA KORISNIKA

Registriranjem u klub portala Dalje.com korisnik stiče određena prava koja nemaju drugi posjetitelji portala, a koja su navedena na stranicama kluba. Član kluba može postati svaki posjetitelj koji prođe postupak registracije.

Korisnik se u klub može registrirati isključivo sa svojim pravim imenom i prezimenom. Iznimke od ovog pravila mogu odobriti samo direktor, webmaster ili glavni urednik portala.

Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.

Dalje.com zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja.

Dalje.com ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

IZMJENE UVJETA KORIŠTENJA

Dalje.com zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.